Élmények kutyával avagy a terápiás kutya hatása lelkünkre, testünkre

2022.08.02

Mi az vajon ami így megmozdítja az embereket? Szeretet! Ez az első szó ami eszembe jut. Átölelni egy kutyát, már régen bizonyított, hogy szívet, lelket melengető érzés.

Állatok simogatásának hatására csökken az emberek szívfrekvenciája és a vérnyomása, ami hosszútávon igen kedvező hatású. ...Vigasztalást nyújt bánatban, szomorúságban annak, aki embertársainak nehezen vagy egyáltalán nem tud megnyílni. Az állatok jelenléte a spontán érzelemkifejezést növeli, ami egyben a teljesítőképességet is növelheti. (Babos Edit 2013.)

A terápiás kutyák képzése több évig is eltarthat. Azon dolgozunk, hogy idegrendszerük stabil maradjon minden pillanatban, hogy nyitottan forduljanak embertársaink felé, hogy megbízható támaszt nyújtsanak.

A kutya a családtag új formája lett. Ahogy nő a kutyusok száma társadalmunkban, úgy kell mindenkinek tanulni magáról, a kommunikációról, az ösztönökről, hogy a kutya kutya maradhasson, de szimbiózisban a gazdájával és annak környezetével.

Hitünk és tapasztalatunk szerint a terápiás segítő kutyák megtudtak kutyának maradni. Szófogadóak, stabilak, szeretetbombák és a foglalkozásokon az emberek ezt megérzik. Ki vagyunk éhezve a stabil szeretetre és Mi a kutyáink felvezetői országszerte azon dolgozunk, hogy mindig öröm legyen azoknak az arcán, akik találkoznak kutyáinkkal.


Az elmenyprogram azt nyújta, amit ígér. Kicsit lelassulunk az időben és együtt vagyunk ezekkel a különleges kutyákkal.

Töltődik testünk, lelkünk és azon a napon biztos, hogy mindenki mosolyog!

Lépj velünk kapcsolatba